Julgranskula Blå Kerstin

Topshop PLEATED MINI DRESS - Skjortklänning - forrest grön

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Topshop MIX STRIPE - Långärmad tröja - multi

Topshop CHAIN - Skjorta - nudeTopshop Petite Vardagsklänning - gröntriaction by Triumph EXTREME LITE - Sport-bh - röd woodTWINTIP Linne - grå

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

TWINTIP COLD SHOULDER - Blus - rödTwintip Plus T-shirt med print - rödUnder Armour VANISH - T-shirt - bas - vit/vit/tonalUnder Armour TAPED HOODIE - Luvtröja - purple prime/mojo rosaVila VIFI DRESS - Jerseyklänning - total eclipse/snow vitVila VIAMARIE DRESS - Vardagsklänning - spicy mustardVila VIDREAMERS PURE - T-shirt - bas - lilac snowVila VILUCY - Blus - surf the web

Tack ❤

Min tid är nu

Vila VIMADELYN - Skjorta - aquifer
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Vila Blus - dark navyVila VIHEAVEN - Parkas - earth rödVila VIATETSY 3/4 SLEEVE CARDIGAN - Kofta - earth röd

Vans OUTSHINE HOODIE - Luvtröja - racing rödVince Camuto PUFF - Långärmad tröja - cabernet

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Vero Moda VMRIGA BUTTON SHORT DRESS - Vardagsklänning - ponderosa pine

Beta Tools Muttermejsel 943FL 7 mm 009430307

Vero Moda MIT LANGEN ÄRMELN LÄSSIGE - Långärmad tröja - rose shadowVero Moda VMVANNA TEE - T-shirt - bas - smoke blåVero Moda Blus - rust

Vero Moda VMKYLIE - Blus - ponderosa pine
1537437987500

Vero Moda VMTASTY COATIGAN - Kofta - medium grå melangeVero Moda VMJULIA - Blazer - total eclipseVince Camuto Plus FLUTTER CUFF TEXTURE BLOUSE - Blus - rosa flameVioleta by Mango MACROP - Blus - creamy vitWarehouse SHORT SLEEVE PONTE DRESS - Jerseyklänning - burgundySchmuddelwedda Parkas - dark rosaWeekday FRANCES LONG SLEEVE - Långärmad tröja - rödWhistles MA CHERIE AMOUR - T-shirt med print - vit

Wallis CHAIN DRESS - Jerseyklänning - navyWolf & Whistle KNOT FRONT VEST - Linne - lilacYAS YASFILUKKA NEW DRESS - Maxiklänning - tillandsia purple/orangeYAS YASFLORI - Blus - mazarine blå

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

someday. ZELJA - Skjorta - dark beetrootZizzi MCALO - Linne - vanilla iceZalando Essentials Linne - syrahZalando Essentials Petite Jerseyklänning - peacoatZalando Essentials Curvy T-shirt - bas - pompeian röd

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Herrlicher PITCH SLIM - Jeans slim fit - mid destroy7 for all mankind PYPER - Jeans Skinny Fit - overlandAnna Field Pennkjol - dark grå

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

Bershka MIT HOHEM BUND - Jeans Skinny Fit - blå denimCompañía fantástica ARLANZA SKIRT - A-linjekjol - multi-colouröd

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

DAY Birger et Mikkelsen TIME - A-linjekjol - sky captainDorothy Perkins STRIPE SKIRT - Maxikjol - multicolouröd

DRYKORN MOM - Jeans relaxed fit - light gråEsprit Jeans straight leg - blå rinseFor Love & Lemons SHOWTIME SKIRT - Maxikjol - sparkle

Gina Tricot CURVE - Jeans Skinny Fit - bleached

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

BoråsTapeter Tapet Jubileum Retro 5473 dbbfqo2096-Hem & Trädgård

Rullbredd (cm): 53Rullängd (m): 10,05Passning: StraightRapport (cm): 53

Meningen med hela skiten…

HUGO RENIE - A-linjekjol - rosa

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

Josephine & Co Cissy skirt - Pennkjol - blåKaffe BETTY PERFECT - Jeans slim fit - denim dark oceanLee BOYFRIEND - Jeans relaxed fit - blå trip

15324212664902228635381886865163.jpg

LOVE2WAIT SOPHIA - Jeans slim fit - dark washMadewell HIGH RISE - Jeans Skinny Fit - blå denim

Mavi PEACE - Flaröd jeans - dark glamMoves KIA CORDUROY - A-linjekjol - navyNA-KD SIDE STRIPED - Jeans Skinny Fit - blå denimNoisy May Petite NMCIRUS SHORT SKIRT - A-linjekjol - port royale

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

ONLY ALBA - Jeans Skinny Fit - medium blå denimONLY Petite ONLKENDELL - Jeans Skinny Fit - grå denimPepe Jeans DION 7/8 BUTTONED - Jeans Skinny Fit - denimPULL&BEAR SUPER - Jeans Skinny Fit - blå

Boken finns att köpa här.

Rich & Royal SKIRT - A-linjekjol - deep blå

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Selected Femme Tall SLFBISMA SKIRT - A-linjekjol - tawny portSuperdry Jeanskjol - blåTOM TAILOR CARRIE - Jeans slim fit - mid stone wash denim

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Topshop LEIGH - Jeans Skinny Fit - blå denim
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Vero Moda VMSEVEN - Jeans Skinny Fit - winetastingWhistles LENNO PRINT AIDA SKIRT - A-linjekjol - rosaVersace Slips - grigio
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • Jan Vanderstorm JANEK 2-IN-1 - T-shirt med print - rödOnly & Sons Huvtröja med dragkedja - dark navyStance JOVEN - Strumpor - blåKey Largo DESSERT - T-shirt med print - mocca
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Eterna UNI STRETCH SUPER SLIM MINI KENT - Kostymskjorta - vitSisley Kostymbyxor - anthrazit
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Alpha Industries X FIT - Sweatshirt - camo
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Bertoni GUSTAV SLIM FIT - Skjorta - dusty blåBOSS ATHLEISURE BIADO REGULAR FIT - Skjorta - grå

Over and out.

Klara