Den lilla boken om Chamallows 9788770777889


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
A Pair of Shoes,Vincent Van Gogh,45x37.5cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - You are my greatest adventure A3 30x40cm
Avenue of Poplars in Autumn,Vincent Van Gogh,60x40cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenClement Marot, Corneille de Lyon, 60x50 cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Havre 30x40cm
Poster - Röd rose Sosa dust 30x40cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Trälåda med handtag Ljus ingår ej

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
LECHUZA Odlingsenhet Quadro 35 LS ALL-IN-ONE taupe högglans 1616

Försäkringskassan: Regeringen underskattar The Shepherds of Arcadia,Nicolas Poussin,60x40cm3pc Stainless Steel Saucepan Set with Glass Lid 14cm 16cm 18cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Philips Sky Taklampa 14W 230V
Dammsugarpåsar Nilfisk G90 Allergie Vac

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Trafikskyltar - Furu - H: 7,5 cm - 24 st

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster Kryss 50x70
Playstation Jultröja
Strykbräda Beige/Blå

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Världskarta No.8 21x30cmPoster - Grön plant No.14 30x40cmFan Caspar Gevaerts, Peter Paul Rubens, 60x50cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar AEG K3200
Dammsugarpåsar Electrolux Z 260

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Electrolux D 715 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

The Lamentation over the Dead Christ,Pietro Perugino,60x50cm