vidaXL Bäddset bomull vinröd 2 delar 155x200/80x80 cm
 
vidaXL Hemma duschhanddukar 5 st bomull 500 gsm 70x140 cm antrac  
 
vidaXL Hemma handdukar 12 st bomull 500 gsm äppelgrön

Bli expert på högskoleprovet och nå din målutbildning!

Högskoleprovguidens onlineutbildning med personlig coachning har sedan 2004 utbildat över 130 000 studenter att nå sina högskoleprovmål.

vidaXL Hyllplan glas genomskinlig 110x15 cmvidaXL Rakt elastiskt stolsöverdrag 4 st brun

Du får allt du behöver för att besegra högskoleprovets alla delar.

Bli VIP-medlem direkt och nå din drömutbildning så fort som möjligt!

Läs mer och börja direkt!
Hylla vägg industriell 80 cm - antikgrå


Lämna en intresseanmälan
Champion Vacuumblender 800W
vidaXL Bäddset bomull 3 delar 200x220/80x80 cm blå
vidaXL Spetsiga staketstolpar 25 st impregnerad furu 5x40cm
vidaXL Uppsättning väggbonader på duk: sandstrand med hängmatta
vidaXL Sidoskåp med 5 lådor brun

Komplett och unik utbildning

EGLO Utomhusvägglampa Melgoa svart 60 W 94792

Studera med 17037 övningsuppgifter, 7597 förklaringar till gamla högskoleprov, 400+ videor, unika strategier, genomgångar, guider, knep och mycket mer. Utbildningen anpassar sig efter dig och dina behov.

1/2 "rörtrådförlängning kvinnlig x manlig krom mässing - 40mm
vidaXL Bäddset bomull 2 delar 135x200/80x80 cm vit
3/4 "vattenventil kvinnlig x hane med flänsmutterfjärilhandtag
BAHCO Hammare med plastöverdrag 450 g 3625PU-30
vidaXL Kamremsverktyg för diesel-/bensinmotorer Citroen & Pe

Personlig coach med 2,00

Som VIP-medlem får du en personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet. Du får hjälp med t.ex. individuell diagnos med analys, skräddarsytt studieupplägg och vägledning utifrån just dina mål och förutsättningar.

Bli VIP-medlem nu
vidaXL Möbelöverdrag för ölbord/bänkar 3 delar stretch gräddvit

Toppresultat på utvärderingarna

Vi har hjälpt tiotusentals nöjda studenter sedan starten år 2004. Över 4 av 5 poäng på alla utvärderingspunkter i över 12 år och uppemot 100 % av våra studenter skulle rekommendera VIP-utbildningen till en vän.

Läs våra referenser
vidaXL Stängselnät Hexagonal 50 cm x 25 m, 0,9 mm
EGLO Taklampa PRIDDY svart och vit 49464

En investering i din framtid

Att skriva provet utan VIP-medlemskap är som att försöka skaffa körkort utan att ha övningskört eller lärt sig teorin. Du och din framtid förtjänar det bästa. Plugga på bästa sätt som VIP och nå drömutbildningen!

Bli VIP-medlem nu
vidaXL Hyllplan glas genomskinlig 20x15 cm
vidaXL 4 Kuddöverdrag i linnelook bruna 50 x 50 cm
Vintage tavla med 3D relief, 15x20 cm, "HARLEY-DAVIDSON"

133580 studenter inför högskoleprovet sedan starten år 2004!

Som gratismedlem får du bland annat

 •  Skriva ut, ladda hem eller öva interaktivt med 5840 uppgifter till 191 provpass från 41 högskoleprov i Högskoleprovtränaren.
 •   NYHET! Öva med 7185 uppgifter och hundratals förklaringar i de interaktiva övningsprogrammen och Provpassgeneratorn.
 • 1/2 "rörtrådförlängning kvinnlig x manlig krom mässing - 80mm
 •  Steg för steg-förklaringar till alla 160 uppgifter på det senaste högskoleprovet inklusive videoförklaringar till alla 80 kvantitativa uppgifter.
 • Poster - Woman in purple and grå royal init 30x40cmvidaXL Hemma handdukar 12 st bomull 500 gsm svartvidaXL Matstolar 2 st trä vit rund
 •   Formelblad med de viktigaste reglerna och formlerna som du behöver ha koll på, att ladda hem och skriva ut.
 •   10 utvalda tips och tricks inför studierna och högskoleprovet.
 •   7 utmaningar för att hjälpa dig att komma igång med studierna på bästa sätt.
 •   Full åtkomst till Sveriges största forum om högskoleprovet.
 •   Och mycket mer!
Jag vill bli gratismedlem

Som VIP-medlem får du dessutom bland annat

 •   Personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet och som kan hjälpa dig med skräddarsytt studieupplägg utifrån just dina förutsättningar och mål.
 • Kökspetsutbytesutbyte 1/2 "bsp 300mm typ s
 •  Öva med 17037 specialkonstruerade uppgifter med pedagogiska steg för steg-förklaringar och 300+ videogenomgångar med teori och övningsuppgifter.
 •   Unika beprövade strategier, guider, tips och tricks som ger resultat direkt. Lär dig att besegra provets alla utmaningar, fällor och provdelar.
 •  Förklaringar till 7597 gamla högskoleprovuppgifter att öva med i Högskoleprovtränaren eller slå upp i uppslagsverket.Metalladapter för vattenbesparande köksblandare 22-24mm
 •  7653 handplockade ord-uppgifter med synonymer och exempelmeningar som prickar in 85-100 % av orden på högskoleprovet.
 •   Support och coachning med bemanning även på kvällar och helger samt flera gånger snabbare svarstider än branschsnittet.
vidaXL Mörkläggningsgardiner 2 st med öljetter 135x245 cm blå

Högskoleprovet

Om högskoleprovet

Högskoleprovet är en helt egen väg, urvalsgrupp, in på drömutbildningen. Det ärUniversitets- och högskolerådet (UHR) som ansvarar för högskoleprovet och högskoleprovets officiella sida är Studera.nu. Det är högskolor och universitet som anordnar högskoleprovet och anmälan till högskoleprovet görs på vidaXL Madrassöverdrag 2 st 140x200-160x200cm bomullsjersey Äppe. Anmälningsperioden är begränsad till lite mer än två veckor. På uppdrag av UHR är det Umeå universitet som konstruerar alla provdelar utom ELF-delen som konstrueras av Göteborgs universitet.

vidaXL Rabattkant 250x30 cm impregnerad furu

Bara fördelar med högskoleprovet

Det finns bara fördelar med att skriva högskoleprovet då det alltid är ditt bästa resultat på högskoleprovet som räknas och det är giltigt i fem år. Du kan alltså skriva högskoleprovet flera år innan du behöver använda det. Högskoleprovet kan ibland vara den enda eller sista chansen att bli antagen och det är alltid värt att skriva högskoleprovet även om du har höga betyg. Inte ens de mest populära utbildningarna kräver längre 2,00 på högskoleprovet så med ett högt resultatAlderman Ärta/Märgärta 10 st fröer på högskoleprovet ökar du dina chanser att bli antagen och kunna välja och vraka bland drömutbildningarna.

Två högskoleprov per år

Högskoleprovet anordnas två gånger per år, ett höstprov och ett vårprov. Höstens högskoleprov genomförs från och med höstens högskoleprov 2018 på söndagar medan vårens högskoleprov 2018 och kommande vårprov genomförs på lördagar. Att skriva högskoleprovet tar hela dagen och kostar 450 kronor. Det går att skriva högskoleprovet i de flesta större orter i hela Sverige och på utvalda platser utomlands.

Efter högskoleprovet

vidaXL Plisségardin 60x150 cm vit

Provfrågorna på högskoleprovet publiceras måndagen efter högskoleprovet och facit publiceras på onsdagen efter högskoleprovet. Du kan rätta ditt högskoleprov med hjälp av kontrollpappret, som du fyller i på högskoleprovdagen, för att få reda på dina poäng innan det officiella resultatsbeskedet för högskoleprovet släpps cirka fyra veckor efter högskoleprovet. Dina poäng på högskoleprovet omvandlas genom normeringen till ett resultat mellan 0,00 och 2,00 och det är ditt normerade resultat på högskoleprovet som du söker med till utbildningar och kurser.

Högskoleprovets delar

Högskoleprovet består av 160 uppgifter. Åtta delprov fördelat på två typer av pass. Det verbala provpasset består av de fyra delarna

 • ORD - Ordförståelse
 • Poster - Together is our favorite place to be No.5 30x40cm
 • LÄS - Svensk läsförståelse
 • MEK - Meningskomplettering
 • ELF - Engelsk läsförståelse
 • vidaXL Plisségardin 40x200 cm creme

Det kvantitativa provpasset består av de fyra delarna

På högskoleprovdagen skriver du två verbala provpass och två kvantitativa provpass. Du skriver även ett utprövningspass som används för att testa nya högskoleprovuppgifter. Dessa poäng räknas inte med i ditt slutgiltiga högskoleprovsresultat.

vidaXL Sol-LED-trädgårdslampor 9 x 7,8 x 29,5 cm 6 st

Produktnummer: 15266628

Det används för att automatiskt ta bort fångad luft från en centralvärmeinstallation, vilket eliminerar behovet av att detta ska utföras manuellt.  Den har ett avstängt lock som kan användas för att stoppa autoavluftning om så krävs.  Denna artikel har en 1/2-sidig gänga för att ansluta till en vanlig rörkoppling.  Specifikationer:  - max. Arbetstemperatur: 110c  - max. Statiskt tryck: 1,0 mpa (10 bar)  - Vikt: 150g

Studera inför högskoleprovet

Genom att studera inför högskoleprovet med VIP-utbildningen kan du enklare och snabbare nå det resultat du behöver på högskoleprovet samtidigt som du blir bättre rustad för dina kommande studier och karriär.

Vilket prov? När är provet? När är anmälningsperioden?
Vårens högskoleprov 2019 Lördagen den 6 april 15 januari – 1 februari
Höstens högskoleprov 2019 Söndagen den 20 oktober 15 augusti – 2 september

Ta dig till ditt mål på högskoleprovet och till drömutbildningen