vidaXL Klotgrill Louisiana ø44 cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL 4 Kuddöverdrag i bomull blåa 40 x 40 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Bestway Uppblåsbar vattenring 43111
vidaXL Kärnborr diamant 132x400 mm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Bänk i konstläder svart Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL Badlakan 5 st 100% bomull 360 g/m² 100x150 cm rosa
Valueline Länkspot med 6 lampor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
vidaXL Gardiner i voile 2 st 140x225 cm kungsblå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Pelare i rostfritt stål med utomhusuttag

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Agnes Örngott HjärtavidaXL Bäddset 3 delar 200x200/80x80 cm blommorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Kristian Örngott Hjärta
vidaXL Stängselnät Hexagonal 1 m x 25 m, 0,8 mm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Bordsduk 5 st vinröd 220x130 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL Förvaringsmöbel Bambu och vattenhyacint 36x33x80 cm
Skruva ner dragkrok 180 mm diameter fin design
vidaXL Bänk massivt sheeshamträ 110x35x45 cm

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Trådnät ståltrådsnät 1x10 m PVC-belagd, 16x16 mmvidaXL Spetsiga staketstolpar 25 st impregnerad furu 5x40cmvidaXL Rullgardin randig vit 60 x 100 cm transparent den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Påslakanset 2 delar 135x200/80x80 cm arabesk
vidaXL Slangklämma häfttång 7 st

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTiger Duschhylla Caddy krom stor 1400030346 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Guardian angel pure and bright, väggtext