vidaXL Bäddset 3 delar flamingo 200x220/60x70 cm marinblå/rosa


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Bordsduk Clangers

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
vidaXL Bäddset 2 delar blommor/ränder 140x200/60x70 cm rosa
Plastduk Mintgrön

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPapperslykta Frost/Frozen Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Hängande Ljuskrona Svart
Bakformar Tulips

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
vidaXL Sidobordsset 2 delar massivt akaciaträ

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Nexa, trådlöst skymningsrelä, timer, IP56 (LBST-604)

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Mustasch FlaskmarkörerSommelier med Ishink och Glashållarevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DELTACO grenuttag 3xCEE 7/4 uttag, 1xCEE 7/7, 2xUSB-A, 3m kabel,
Papperstallrikar Bayersk Blå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Day of the Dead Dödskalle Ljus

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Fruity Ljusslinga Vilda Djur
Bröllopsfigur Secret Agents
Avokadoskål

På tisdagen godkände ministerrådetProfessionell KökständareFishbowl Svart i PlastLjus Dödskallar Svarta den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Kanna med Iskärna
Drinkpinnar Transparenta

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenChrome 8 Mug Tree anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Slaktarsejdel Real Girls Drink Beer