Philips myBathroom Taklampa Salts krom 320101116


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
LÄZA fönsterlampa svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Irwin Strait-Line Snörslå krita 30 m 10507676
Trebs Soptunna med sensor 50 L rostfritt stål 99359

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenYATO LED-motorhuvslampa YT-08503 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Good Morning Bäddset 5744-P CITY 200x200/220 cm flerfärgat
Einhell Sågkedja utbyte för GE-EC 720 T

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Einhell Oljesug

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Medisana Luftfuktare Ultrabreeze med nattbelysning

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Einhell Sågblad 60 T för geringssågKarta över Särna, Dalarnavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
BAHCO Hård verktygsväska 29 L 4750RCHD01
Karta över Marstrand, Bohuslän

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Sealskin Duschdraperi Piega 180 cm grå 233591311

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Tång 23 cm, Låsbar - OXO Good Grips
Sealskin Pappersrullehållare Acero blå 361731824
RödFire Eldstad Fuego Small 81070

På tisdagen godkände ministerrådetDyna till trädgårdsbänk ljusblå TOSCANA JAVAPhilips Hue Explore Vägglampa VitSoffbord 2 st grå FLY II den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Chalk Penna - ZIG Posterman Wet-Wipe - Vit - 6 mm
vidaXL Handfat med blandare keramik rund vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBrennenstuhl jordad förlängningskabel, CEE 7/7 - CEE 7/4, 10m, s anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Ubbink AcquaArte Dammdekoration Amphora 1355800