Rolig katt med fjärilar strömbrytare vinyl vägg klistermärken


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
65 Metallgem

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Shaker set
Brennenstuhl Förlängningskabel Jordad 5m Vi (1164120)

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Rakt elastiskt stolsöverdrag 4 st vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Champion Chokladfontän
Cult Design Orient Blomvas 13x18 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Dorre Whisky set Vide

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
GastroMax Tekula 4,5 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Nexa extra sändare till LML-710 (18653)No1 Exxent Shine Ostset Knivarvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Gravlykta med batteridrivet ljus vit
vidaXL T8 LED Ljusrör Varm Vit 18 W 120 cm 4 st

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Hugin T197

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Yankee Candle S Jar-Angel`s Wings
GLANS lampfot svart 17 cm i metall
Steinel Inomhuslampa med sensor RS LED M1 V2 krom 052485

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Escape the ordinary No.1 70x100cmMinihjärta SuddgummiburkPhilips Bustan Vägglampa IR LED 2x4,5W den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Fosters Ölglas
vidaXL Takkrona kristall och vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Ananas Topical - Svart vit No.2 40x50cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Gängtejp vvs tillbehör