Einhell Våt/Torr Dammsugare TE-VC 2340 SA


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ljusslang 216 ljus 6m Ø12,5mm klar

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Stegrande häst Stor Väggdekor
Pappersklämma med kraftig magnet

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Traktorsits med fjädring svart Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL Taklampa med 3 spotlights E14 svart och koppar
100 ST BLIXTLÅSPÅSAR 200 X 250 MM (6900175)

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Doftgranulater / Dammsugardoft med doft av Ylang Ylang

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Sidobord med tidningshylla 27x35x55 cm massiv ek

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Carus ljushållare kopparKarta över Skinnskatteberg, Västmanlandvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Pennhållare Enhörning
vidaXL Rund taklampa LED med 3 glödlampor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Eppicotispai Sporre dubbel, rostfritt

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Laserbelysning Röd/Grön
Snögubbe i zinkkruka
NORDIC HOME CULTURE God Morgon brödrost, 2 brödskivor

På tisdagen godkände ministerrådet950 Soffbord med 2 klaffar Vit/1895:-Filt i polyester 150x200 cm cremeStar Wars - Death star den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Matstolar 4 st tyg brun
Ostskärare ink 5st extra skär trådar - Rostfritt stål

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen120dB induktivt larm av Trådlös beröringssensor Säkerhetslarm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Bosch Skaftdammsugare BBH21830L 18V