Karta över Stenungsund, Bohuslän


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Nature Vindskydd 500x100 cm bambu 6050120

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Bestron Elektrisk salt och pepparkvarn set Svart APS526Z
Electrolux Dammsugarpåse E 201S S-Bag

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGrytunderlägg hjärta i ull Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Doftljus Vanilla Bean Mini Madison
vidaXL Elektroniskt kassaskåp med hylla 35 x 25 x 25 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Väggdekor väggord väggtext Dear God If you cant make me

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Väggdekor väggord If people are trying to bring

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Batteri Ryobi 18V Li-ion 3000mAh BPL18151Skarvsladdvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Datorskrivbord 115x55x87cm svart
Dorre Brödkorg rund kopparpläterad 22 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Twister Grönsaksskalare

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vas med ränder Lyx 26 cm - grå
Ljusslinga mässing, 390cm
Professionell metallimpuls Spike Garden sprinkler

På tisdagen godkände ministerrådetSaab BardispenserMagnet - Mamma och pappaSerie LED nät 90 ljus 2x1m svart kabel multi den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tomat tumbling Tom gul 4 frö
Märkpistol / Fästpistol / Nålpistol med tillbehör

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVäggljusstake fyrkant anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Primal Elements Icon Candle Cross Vintage