Poster - Sosa girl 30x40cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Teddykompaniet, Kaningunga med ljud, Baby

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Lundby, Sovrum Set
MLP - My Little Pony - Power Ponies 4 st

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEver After High Epic Winter - Briar Beauty Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Shopkins Shoppies World Vacation - Rosa Pinata
Ever After High Farrah Goodfairy Doll

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Gåvoset Ost, Sagaform

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Molang Mjukdjur Mini Molang

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Tavla i trä "Grillregler" med öppnareKudde 43x43 cm Triangelvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
My Little Pony Explore Equestria Princess Twilight Sparkle
Jellycat, Dancing Darcey, Enhörning

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Teddykompaniet, Miffy L Rosa

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Ragtales Lammet Dylis
Paw Patrol Minimjukdjur Rubble
Bloomingville Teddy Björn

På tisdagen godkände ministerrådetPokémon - Cubchoo GosedjurJellycat, VattenmelonMaileg Vagn Röd till Micro den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Pokemon Go Badponcho Badhandduk Poncho 100*50cm
Maileg Kattunge svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKakform - Snopp anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

TY Teeny Tys Nelly Rosa Narwhal