Sherpa W's Paro Hoodie Thaali
 
Oras Tvättställsblandare Beröringsfri Electra 6179 6v  
 
Oras Badkarsblandare Cubista 2875 150 cc

Bli expert på högskoleprovet och nå din målutbildning!

Högskoleprovguidens onlineutbildning med personlig coachning har sedan 2004 utbildat över 130 000 studenter att nå sina högskoleprovmål.

Oras Tvättställsblandare För Fritidshuset 1003FOras Tvättställsblandare Med Handdusch Safira 1008F

Du får allt du behöver för att besegra högskoleprovets alla delar.

Bli VIP-medlem direkt och nå din drömutbildning så fort som möjligt!

Läs mer och börja direkt!
Axor Tvättställsblandare Montreux 210 utan Lyftventil


Lämna en intresseanmälan
Trio Perfekta Blandarfäste för Dold Rördragning 12/15 150 CC
Axor Duschtermostat Highflow Montreux
Axor Termostatblandare Montreux Inbyggnad 2 Funktioner
Mora Armatur Spolblandare Tvågrepps
Lundhags W's Makke Pants Regular Petrol/Deep Blå

Komplett och unik utbildning

Grohe Duschblandare Grohtherm 1000 Cosmopolitan M Upp

Studera med 17037 övningsuppgifter, 7597 förklaringar till gamla högskoleprov, 400+ videor, unika strategier, genomgångar, guider, knep och mycket mer. Utbildningen anpassar sig efter dig och dina behov.

Marmot M's Ridgefield LS Shirt Slate Grå
Strand Tvättställsblandare Majorna MJ-2001
Marmot M's Enfield Midweight Flannel LS Shirt Rosin Grön
Mora Armatur Externkoppling M26XG20 AE 5 CC UTV GGR
Sweare M's XC 360 Pants grå bruce

Personlig coach med 2,00

Som VIP-medlem får du en personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet. Du får hjälp med t.ex. individuell diagnos med analys, skräddarsytt studieupplägg och vägledning utifrån just dina mål och förutsättningar.

Bli VIP-medlem nu
Pax Passad Allpolig Brytare

Toppresultat på utvärderingarna

Vi har hjälpt tiotusentals nöjda studenter sedan starten år 2004. Över 4 av 5 poäng på alla utvärderingspunkter i över 12 år och uppemot 100 % av våra studenter skulle rekommendera VIP-utbildningen till en vän.

Läs våra referenser
Saniflo Avloppspump Saniaccess Pump
Honeywell CZ2104EV2 Värmefläkt

En investering i din framtid

Att skriva provet utan VIP-medlemskap är som att försöka skaffa körkort utan att ha övningskört eller lärt sig teorin. Du och din framtid förtjänar det bästa. Plugga på bästa sätt som VIP och nå drömutbildningen!

Bli VIP-medlem nu
[pro.tec]® Oljeradiator-700W-24x13,4x37cm-7 ribbor-vit
Klättermusen Heidrun 2.0 Shorts Raven
Prana M's Sediment Shorts Emerald Current

133580 studenter inför högskoleprovet sedan starten år 2004!

Som gratismedlem får du bland annat

 •  Skriva ut, ladda hem eller öva interaktivt med 5840 uppgifter till 191 provpass från 41 högskoleprov i Högskoleprovtränaren.
 •   NYHET! Öva med 7185 uppgifter och hundratals förklaringar i de interaktiva övningsprogrammen och Provpassgeneratorn.
 • Damixa Multifunktionsblandare Profile
 •  Steg för steg-förklaringar till alla 160 uppgifter på det senaste högskoleprovet inklusive videoförklaringar till alla 80 kvantitativa uppgifter.
 • Habo Dörrhållare 180 RFR-CLHabo Dörrhandtag A696 Matt Krom 1/5 PPRoomMates Kids Väggdekor Flower Stripe
 •   Formelblad med de viktigaste reglerna och formlerna som du behöver ha koll på, att ladda hem och skriva ut.
 •   10 utvalda tips och tricks inför studierna och högskoleprovet.
 •   7 utmaningar för att hjälpa dig att komma igång med studierna på bästa sätt.
 •   Full åtkomst till Sveriges största forum om högskoleprovet.
 •   Och mycket mer!
Jag vill bli gratismedlem

Som VIP-medlem får du dessutom bland annat

 •   Personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet och som kan hjälpa dig med skräddarsytt studieupplägg utifrån just dina förutsättningar och mål.
 • Marmot W's Chelsea Coat Arctic Navy
 •  Öva med 17037 specialkonstruerade uppgifter med pedagogiska steg för steg-förklaringar och 300+ videogenomgångar med teori och övningsuppgifter.
 •   Unika beprövade strategier, guider, tips och tricks som ger resultat direkt. Lär dig att besegra provets alla utmaningar, fällor och provdelar.
 •  Förklaringar till 7597 gamla högskoleprovuppgifter att öva med i Högskoleprovtränaren eller slå upp i uppslagsverket.Damixa Sargblandare Jupiter 3-håls Krom
 •  7653 handplockade ord-uppgifter med synonymer och exempelmeningar som prickar in 85-100 % av orden på högskoleprovet.
 •   Support och coachning med bemanning även på kvällar och helger samt flera gånger snabbare svarstider än branschsnittet.
Arc'teryx W's Embra Coat Mica Heather

Högskoleprovet

Om högskoleprovet

Högskoleprovet är en helt egen väg, urvalsgrupp, in på drömutbildningen. Det ärUniversitets- och högskolerådet (UHR) som ansvarar för högskoleprovet och högskoleprovets officiella sida är Studera.nu. Det är högskolor och universitet som anordnar högskoleprovet och anmälan till högskoleprovet görs på Arc'teryx M's A2B LS Shirt nighthawk. Anmälningsperioden är begränsad till lite mer än två veckor. På uppdrag av UHR är det Umeå universitet som konstruerar alla provdelar utom ELF-delen som konstrueras av Göteborgs universitet.

Hansgrohe Kartermostat för Väggmontage 150 cc

Bara fördelar med högskoleprovet

Det finns bara fördelar med att skriva högskoleprovet då det alltid är ditt bästa resultat på högskoleprovet som räknas och det är giltigt i fem år. Du kan alltså skriva högskoleprovet flera år innan du behöver använda det. Högskoleprovet kan ibland vara den enda eller sista chansen att bli antagen och det är alltid värt att skriva högskoleprovet även om du har höga betyg. Inte ens de mest populära utbildningarna kräver längre 2,00 på högskoleprovet så med ett högt resultatDamixa Tvättställsblandare Jupiter Grande utan Bottenventil på högskoleprovet ökar du dina chanser att bli antagen och kunna välja och vraka bland drömutbildningarna.

Två högskoleprov per år

Högskoleprovet anordnas två gånger per år, ett höstprov och ett vårprov. Höstens högskoleprov genomförs från och med höstens högskoleprov 2018 på söndagar medan vårens högskoleprov 2018 och kommande vårprov genomförs på lördagar. Att skriva högskoleprovet tar hela dagen och kostar 450 kronor. Det går att skriva högskoleprovet i de flesta större orter i hela Sverige och på utvalda platser utomlands.

Efter högskoleprovet

Damixa Huvud och Handtag till Arc Blandare Krom/Röd

Provfrågorna på högskoleprovet publiceras måndagen efter högskoleprovet och facit publiceras på onsdagen efter högskoleprovet. Du kan rätta ditt högskoleprov med hjälp av kontrollpappret, som du fyller i på högskoleprovdagen, för att få reda på dina poäng innan det officiella resultatsbeskedet för högskoleprovet släpps cirka fyra veckor efter högskoleprovet. Dina poäng på högskoleprovet omvandlas genom normeringen till ett resultat mellan 0,00 och 2,00 och det är ditt normerade resultat på högskoleprovet som du söker med till utbildningar och kurser.

Högskoleprovets delar

Högskoleprovet består av 160 uppgifter. Åtta delprov fördelat på två typer av pass. Det verbala provpasset består av de fyra delarna

 • ORD - Ordförståelse
 • Duro Tapet Natur Ellips Beige/Guld
 • LÄS - Svensk läsförståelse
 • MEK - Meningskomplettering
 • ELF - Engelsk läsförståelse
 • Damixa Duschblandare Elara Krom

Det kvantitativa provpasset består av de fyra delarna

På högskoleprovdagen skriver du två verbala provpass och två kvantitativa provpass. Du skriver även ett utprövningspass som används för att testa nya högskoleprovuppgifter. Dessa poäng räknas inte med i ditt slutgiltiga högskoleprovsresultat.

Marmot M's Eldridge SS Shirt Wheatgrass

Produktbeskrivning

Ultralätt dunsovsäck för bergsport under två säsonger

Alpine LTK 600 gör sig väldigt bra för bergsentusiaster som behöver packa lätt. Den värmer väldigt bra i förhållande till vikt och yttertyget är både slitstarkt och effektivt vattenavvisande. Det RDS-certifierade ankdunet isolerar effektivt in värme och återfår snabbt sin luftiga känsla efter att ha komprimerats i packning.

Det smarta Jet Pack systemet som är inbyggt i huvan gör förvaring och komprimering av din säck väldigt lätt och smidigt. Rulla bara upp säcken och gör fast spännena och säcken tar inte mer plats än en vattenflaska i packningen.

RDS: står för Responsible Down Standard och är en standard för dunanvändning. Alla produkter med märkningen har dun som går att spåra från färdig produkt och ända tillbaka till dunproducenten så att man vet exakt vart dunet i just din jacka kommer ifrån. Dessutom garanterar märkningen att djurhållningen är etiskt riktig. Man plockar aldrig dun från levande fåglar eller fåglar som tvångsmatats

Detaljer

 • Ultralätt med robust vattenavvisande yttertyg
 • Isolerad med ankdun, 700 fill power
 • Jet Pack System - kompressionssäck
 • Sidodragkedja med längsgående skydd mot kallt drag, invändig ficka
 • Anatomisk utformning, kroppsformad mumieskärning
 • Huva med dubbel dragskojustering
 • Komforttemperatur: 10°C
 • Komfort lägre gräns: 5°C
 • Extremtemperatur: -10°C
Specifikation
Säsong
3-säsongers sovsäck  
Sovsäck
Kategori: Dunsovsäck
Form: Mumieformad
Material
Fyllning: Ankdun  
Dimensioner
Längd: 215 cm, Bredd axlar: 80 cm, Bredd fotbox: 45 cm, Packstorlek: 25 x 11 cm, Packvolym: 2,5 L
Vikt
ca 600 (varav fyllning 200)  
Material
Yttermaterial: Poly 20 D / 400T RipStop - 100% polyester, Foder: Polyester 20D / 380T - 100% polyester, Isolering: Ankdun, 80/20. 700 fill power
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
739547

Studera inför högskoleprovet

Genom att studera inför högskoleprovet med VIP-utbildningen kan du enklare och snabbare nå det resultat du behöver på högskoleprovet samtidigt som du blir bättre rustad för dina kommande studier och karriär.

Vilket prov? När är provet? När är anmälningsperioden?
Vårens högskoleprov 2019 Lördagen den 6 april 15 januari – 1 februari
Höstens högskoleprov 2019 Söndagen den 20 oktober 15 augusti – 2 september

Ta dig till ditt mål på högskoleprovet och till drömutbildningen