Inomhus & utomhus Termometer Hygrometer TA318
Regnponcho med Huva One Size Vit

Nalle, brun, ca 100 cm

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Sissel Träningsmatta blå 180x60x1,5 cm SIS-200.001.5Svarta kängor i äkta koskinn med 12 cm skaftOskar&Ellen, Riddarborg med rosa torn sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Light4Pro Led-lampa E27, 500 lm, 8W, varmvit 3000K
Baby Dan, Flex XXL, Rumsavdelare, Vit
Kids Concept, Xylofon Vit

vidaXL Mjukishund brun 120 cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Kids Concept, Trumma GråPR Home Linnea Ljusstake Råkoppar 30 cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Torso Ljusstake Oljad Ek 15 cmLjusstake The Ring Ø 12x5 cm - Vit eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Babblarna, Bobbo, ca 12 cm
Ljusstake i järn oval cirkel 30 cm - Mässing

RARITY Mirror Boutique MY LITTLE PONY Väska

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

LED-bordsbelysning Philips Lighting 667313016 2.5 W Varmvit Svart

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Utomhusväggbelysning Philips Kiskadee 42 W AntracitCult Design Polydrop AmpelCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Andningsskydd helmask ohne Filter Storlek (XS - XXL): 1size EKASTU Sekur SFERA 466 618Nappa Monteringshandskar Storlek (handskar): 9, L EN 388 , EN 511 CAT II L+D Griffy 1707 1 parExklusiv Tavelram i Svart färg Storlek 13x18cm

Läs mer...
ESD Säkerhetslågskor Albatros Freestyle BLK ESD 39 S1P Svart
Säkerhetslågskor Uvex 1 42 S1P Svart, Röd

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Müller 23384 Dimmer DIN-skena Passar: LED-lampa, Glödlampa, Halogenlampa, Lågenergilampa GråGebro 106730 Brytare SvartBärväska Reely Passar till: DJI Goggles, DJI Goggles RE
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättTamiya M-06 Alfa Romeo Giulia Sprint GTA Borst motor 1:10 RC modellbil Elektrisk Gatumodell Bakhjulsdrift ByggsatsWalkera Race Copter flygbatteri Passar till: Walkera Rodeo 150 FPVReservdel Reely RE-4986411 Kaross Dune Fighter 2.0 att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Sunnylife Lins Filter ND8 DJI Mavic 2 Pro / Zoom

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Borstlös regulator för flygmodell Modelcraft 65A BEC 85 A
Väggdekor - Lila Rosor

EU-kandidaterna om Frontex' budget

EURO-avgasrör metall 1:14 Thicon Models 50036 1 st

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotSpinner Pichler C5908 AluminiumLinsfilter 4i1 DJI Mavic 2 ProStjernsund Skinnfäll Matta konstpäls Svart 60x90 cm ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Jupiter Pendellampa Vit
Taklampa grå SEGRE mini
Kruka 51 x 51 x 56 cm svart LOMOND

Viktigt!

  Sandudd Oy har tillverkat tapeter ända sedan 1885. Under dessa 121 år har vi upplevt många varierande stiltrender. Vissa faller periodvis i glömska, medan andra lever kraftfullt vidare. Med hjälp från Museiverket har vi gjort denna kollektion, Mormors tid, med ett urval av de mest betydande stilarna. Det äldsta mönstret kommer från 1875.Sandudds långa historia hade inte varit möjligt utan en oavbruten produktutveckling. Produktavdelningen har alltid baserat sig på kundernas önskemål. Just nu kan man tydligt se en ökning av efterfrågan på nonwoventapeter. Därför trycks Mormors tid på en bas nonwoven. Det betyder enklare tapetsering – Limma-vägg-metoden. Bra att veta, speciellt för dig som ska göra jobbet själv.Rullängd (m): 10,05 Tapetbredd (cm): 53 Tapetutförande Nonwoven/EasyUpKollektion: Mormors Tid
 • FLAGGA - Turkiet

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • R/C Bil Range Rover Evoque RTR / Med belysning 1:14 Vit

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Junior Knows Giant Inflatable T-Rex Dinosaur...

  Adventskalender Tomteverkstad

Fönsterlarm med inbyggd sensor
Second Female Scarlet skjorta, Vit
Vila - Vimasy 3/4 Top, Beige

Kontakt

Vila - Viatetsy SS Top, Svart

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Vero Moda - vmGina LS Top, Rosa
Vero Moda - vmFelippa LS Shirt, Offvit

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Gustav Printed skjorta, Flerfärgad
Blixtlås silikonform

Stöd FARR!

Minymo, långärmad body, träd, rosa/vit

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Minions Pyjamas gul