Julgranskula Röd Christina


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Morphy Richards Brödrost Aspect Scandi Vit 4 Skivor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Väggur med motiv Riesenschnauzer
The Supper at Emmaus, Titian, 60x40 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTrädgårdsförkläde Eko Certi presenttips GOTS Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Knowledge is power
Poster - Sjöstjänor havet 21x30cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Philips Dammsugare FC9331 Påslös

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
FERM Sladdlös borr 18 V Li-Ion CDM1120

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Skorpinjon 40x50cmFototapet / Foto Tapet Sakura Blossom - väggdekor som gör skillnvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
EGLO Taklampa ESTEVAU 4x60 W brun 97066
Patio Set Cover 4 Seater

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
A Woman Walking in a Garden,Vincent Van Gogh,48x60cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. The Fall of Man, Peter Paul Rubens, 50x40 cm
Kakform Julgran
Poster - Indian no.1 30x40cm

På tisdagen godkände ministerrådetThe Pasture Horses Cows and Sheep,Karel DujardinDammsugarpåsar Fasett CH829-120The Fortune Teller,Caravaggio,50x40cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster Gata 50x70
Micro / Motor Filter Set Universal

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Världskarta No.7 40x50cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Segelbåt, 59x48x11 cm segel06